Tel: +31 (0)416 339973

Wel of geen stopknop nodig?

14771681-stop-knop-3d-rode-glanzende-metallic-pictogram

Heeft u een lesauto met automaat (automatische transmissie) en wilt u dubbele bediening laten inbouwen? Dan is het belangrijk om eerst na te gaan of u een Stopknop (Stopschakelaar) nodig heeft. Peter Claassen Dubbele Bedieningen kan de Stopknop voor u inbouwen, geheel volgens voorschrift van het CBR. Dit doen we gelijktijdig bij de in- of ombouw van een dubbele bediening automaat (geeft u dit bij het maken van de afspraak aan).

 Zo werkt de Stopknop

Peter Claassen Dubbele Bedieningen monteert de Stopknop bij het rempedaal op de dubbele bediening. Wanneer de instructeur het rempedaal krachtig intrapt (noodstop), laat de Stopknop de motor direct afslaan. Ook wanneer de leerling het gaspedaal blijft intrappen, zal de auto dus niet meer rijden. De overige functies (remlichten, verlichting en richtingaanwijzer) blijven wél werken.

Wel of geen Stopknop nodig?

 

Wel een Stopknop nodig Geen Stopknop
De auto (en motormanagement) zijn NIET uitgerust met een noodloopsysteem. De auto (en motormanagement) zijn uitgerust met een noodloopsysteem.
U heeft GEEN ondertekende verklaring ‘werking motormanagement’ van de importeur. U beschikt over een ondertekende verklaring ‘werking motormanagement’ van de importeur.
 De dealer is op de hoogte van de procedure en zal voor u contact opnemen met de importeur.

Let op
Een stopknop onderbreking is technisch nooit goed voor een voertuig, wij zijn dan ook niet verantwoordelijke en aansprakelijk voor welke vorm dan ook van schade en of andere kosten die voorvloeien uit eventuele problemen.

Klik hier voor meer informatie over de verklaring ‘werking motormanagement’ van het CBR.